комарници

Комарниците са стандартно средство за защита от насекоми, особено през лятото, когато вратите и прозорците по-често се отварят. Те се произвеждат от алуминиеви профили и мрежа от фибростъкло и се фиксират в точките на пресичане на нишките за по-добра здравина. Цветовете на алуминиевите профили са стандартни бял, кафяв и златен дъб, но е възможно и прахово боядисване по системата RAL.

Предимства на комарниците:

  • Устойчиви са на различните климатични условия;
  • Не изискват специална поддръжка, освен стандартно почистване;
  • Монтират се и се демонтират изключително лесно;
  • Подходящи са за прозорци и врати във всякакви размери.

Видове комарници:

1/ Ролетен комарник – изключително удобна мрежа против насекоми, тъй като може да се сваля и вдига по всяко време и/или да бъде застопорена. Изработва се от мрежа от фибростъкло, която се събира в алуминиева кутия и така комарникът е максимално защитен от атмосферните условия при затворени прозорци.

2/ Комарник тип „плисе“ – този вид комарник е подобен на ролетния. Разликата е, че прибирането е на ляво или на дясно, а мрежата не се навива на руло, а на хармоника.  Комарниците тип „плисе“ са много практични и удобни и осигуряват чувство за простор.

3/ Комарник на панти /отваряеми/ – този тип комарници са евтино решение за справяне с насекомите. Закрепват се към дограмата чрез панти като могат да бъдат свалени за стандартно почистване или за зимния сезон. Подходящи са както за прозорци, така и за врати, особено балконски.

4/ Статични комарници – разпространен вид комарник, заради добрите му качества и ниската цена. Монтира се на куки или райбери  и е подходящ само за прозорци. Основният му недостатък е, че спира достъпа навън и е препоръчително да се използва за прозорци, чиято функция е само проветряване /напр. в банята/.

 

За повече информация, не се колебайте да се свържете с нас чрез контактната ни форма, на телефон или и-мейл!

Други продукти, предлагани от нас:

ПВЦ дограма Rehau
ПВЦ дограма Profilink
ПВЦ дограма Reiner
Алуминиева дограма
Безпрофилно остъкляване
Алуминиеви парапети
Охранителни ролетки
Гаражни врати
Перголи
Вътрешни щори
Външни щори