Winkhaus

В последните години се наблюдава положителната тенденция все повече потребители да избират по-сигурни и надеждни системи за обков. Иновативните заключващи системи за врати и прозорци от Winkhaus дават максимална  сигурност, оптимална функционалност, вентилиране на помещенията и лесна експлоатация.

Модулна система ActivPilot – нова концепция за комфорт и защита

Заключващи системи от Winkhaus

Обковът на всеки прозорец се натоварва с години от многото цикли на отваряне и затваряне и сезонните промени – студ, влага, горещини. За да осигури максималната му защита, Winkhaus дава интелигентно решение – модулната система от ново поколение ActivPilot.  Ориентирана предимно към сигурността, осемкантовият й болт и стоманените предпазни насрещници, гарантират плътно и стабилно заключване. Освен двуосово отваряне, системата ActivPilot предлага и допълнителни функции като микровентилация, противовзломна защита, автоматизирано управление на механизма. ActivPilot позволява и надграждане на обкова и лесно и бързо дооборудване на вече монтирания такъв. Така например, само чрез подмяна на насрещниците на касата на прозореца, се достига до желаната степен на защита /Basis+, WK1 или WK2/.

ActivPilot PADM – вентилиране на помещенията

activPilotНапълно новата концепция за обков ActivPilot Comfort PADK на Winkhaus обезпечава непрекъснато естествено проветряване на помещенията. Това се постига чрез успоредно изнасяне на крилото на 6 мм пред касата по целия периметър на прозореца. ActivPilot Comfort PADK гарантира и най-висок клас сигурност – WK2, което позволява проветряване на жилището едновременнно с противовзломно защитени прозорци и/или балконски врати. За повече комфорт, обковът позволява да се дооборудва с двигател като така се постига автоматизирано превключване на различните позиции за отваряне /затворено, горно или двуплоскостно, успоредно изнесено, напълно отворено крило/.

DuoPort PAS – оптимална функционалност за прозорци тип „фолксваген“

duoPort PAS DuoPort PAS е компонент от основната модулна система ActivPilot и се прилага за прозорци тип „фолксваген“. Има вградена функция за микро-вентилиране, която се постига чрез успоредно изнасяне на крилото през касата на разстояние 6 мм. DuoPort PAS е оптимално усъвършенствана за разлика от стандартните системи DuoPort SK –  ръчните 100S и 160S и полуавтоматичните  160Z и 200Z.

 

 

Противовзломна защита на заключващи системи за врати и прозорци от Winkhaus

Winkhaus дава възможност за бързо и лесно изработване на дограма с модулната система ActivPilot и с оптимална степен на противовзломна защита. Разбираемо, за врати и прозорци на приземен и първи етаж, се прилага по-висока степен на сигурност – WK2. За по-горни етажи се препоръчва ниво на защита WK1, а за тавански и мансардни прозорци е достатъчно минимално ниво – Basis+.

Обков за врати

Заключващи системи за врати и прозорци от WinkhausWinkhaus се стреми към осигуряване на по-добри предпазни средства на балконски и входни врати. Техните механично-електронни системи комбинират традиционните патрони и ключалки с електронни елементи. Най-новите системи за многоточково заключване на входни врати са STV, RT4, M2, AV2 и автоматизираните системи EAV и BlueMotion. Те осигуряват висока степен на защита на входните врати.

Най-масово разпространената у нас брава-мартина е RT4. Тя е с многоточково заключване, прилага се за кухненски и балконски врати, но е с нисък клас на сигурност. Висока степен на защита срещу взлом, осигуряват бравите с въртящо се резе от стомана – M2 и M4. Масово използвани, от производителите на врати, са патроните от сериите ECO и VS 5, VS6 /с пет или шест щифта/, както и модулната система с уникална защита Extra.

Непрекъснато нараства и интереса към електронните системи за контрол на достъп, особено към профил-патроните BlueChip и BlueSmart. Последните позволяват оптимална организация на достъпа без допълнително окабеляване или смяна на вече монтирани брави.

Заключващи системи за врати и прозорци от Winkhaus

Заключващите системи за врати и прозорци от Winkhaus непрекъснато се оптимизират и усъвършенстват, за да отговорят напълно на очакванията на потребителите и да им осигурят комфорт, уют и сигурност!